Oooo… kako lijepo jutro. Nema do bure. Sunce. U, kad bi se moglo malo skočit do Medveje, Lovranske drage, ne bi bilo loše. Ma, vidi se sve do preko Učke… „Va Labine by night, svoju moulu ja ne morem naoć…“ Moj support se već obrijao. Al’ ja sam mu zauzela laptop pa će se morat strpit koju minuticu. A i utakmica je večeras. A i danas ćemo dobiti auto pa da bude spreman. Jest da sam kupone poslala na svoje ime, ali… e kad smo već kod toga…

Registrirala se ja tako na sve neke silne tražilice i stranice da me „dilaju“ za posao i tako… šalju oni meni redovito oglase koji bi mi mogli biti zanimljivi, a sve kao prema uvjetima koje sam im ja zadala. I … dobijem ja na mail neki dan još jedan oglas, sve pet. Firma ima fora ime, a… sigurno se bave zdravim životom, traže znanje ovog, stručna sprema onog, jezik… o.k. … sve pet, mislim si ja…a kad ono sitnim slovima…poželjno je i (pa ja sam sama po sebi poželjna, svašta!) poznavanje auto dijelova. ‘bem ti! Di su mene našli gađat auto dijelovima. To mi je neko namjestio – oglas pisan baš za mene.

Ma, čula sam ja za sve te kako se zovu auto dijelovi. Alnaser – ta riječ me uvijek fascinirala, onako zvuči francuski, a što je i gdje je… jako važno. Pa karike (to vam ne valja na onim starim golfovima što redovito dime po svim cestama, kako oni prođu te tehničke i eko testove samo nebo zna). Čula sam i za kiler. O, nisam to dugo povezivala s hladnjakom, više mi je zvučalo kao nešto za ubijanje nečega u autu. Sjećate se da su u to lijevali ostatke od kave kad bi bilo šuplje? Ili sam ja to nešto krivo spojila. A kuplung. U… a centralna brava, navigacija, pa radkape, profili… sve je to super. Al’ nekako ja najrađe još uvijek idem čvrsto po zemlji pa dokle dođem. Trzam se i na sam spomen vožnje. A onda kad sjednem u auto. Kao uživam u krajobrazima, je, je super je to. Baš je fora vozit i vozit se… promrsim kroz zube, ne moram ni reć da poplave od stiskanja. I lijepi su ti novi autići. I mora se to redovito održavati i pregledavati i mijenjati dijelove. E, kad ja dobijem auto na nagradnoj igri…. a valjda će neko ić’ sa mnom da ga izveze iz tog salona!

Ajd’ moram ić’!