20140608160904.jpg.768x0pxSrdačan pozdrav iz sunčane Rijeke! Znate kako se ono nekad pisalo na razglednice.

Negdje na početku utakmice sam promrmljala da su oni , mislim Islanđani, pozvali i vilenjake na tekmu. Recite vi što hoćete, ali mislim da ih je bio tamo poveliki broj. Dobro, dobro, opet ja brijem na te neke fore, ali … ne mora se sve ni vidjeti. Pa ne mogu baš ni kamere, koliko god moderne bile, snimiti sve što se vidi, to jest ne vidi. A možda je sve to od ovog sunca u mojoj glavi. Udara i zimi i ljeti. Huuuuuuuuu….

Šit! Kipi mi krumpir. A , jeb… ne moš’ ni dvi riči napisat na miru. Što sam ono tila reć, tj. htjela. Izgubila sam nit. Da, da, sad svi pričaju i pišu o Islandu… nisam ni znala da imaju slovo Đ. Otkrivaju Island mnogi zadnjih godina, neki fotografijama, neki pričama u novinama i emisijama… Pa tamo nekim putovanjima i utakmicama na koje se ide u malim avionima.

Na radiju Nina zatvara sva vrata i prozore … za njima. Najbolje da ja zatvorim taj radio. Samo će me iznervirat. Ionako će opet vijesti. Stalno vijesti. A uvijek isto. Dosadni su i ovi naši i njihovi. Samo se bave sami sobom. I slabo su učili povijest. Ništa nisu naučili!  Sjedi, jedan. Eto ti škole. Eto ti znanja. I želje za znanjem! I reformama. Pa da, najbolje se držati one – ne talasaj! A rek’o je i Šuvar prije nego je otiš’o tamo negdje gore – čekam vas u socijalizmu!

U, vruće je. Jako. Srećom, škola je završila. Nek’ djeca uživaju. Studenti će se još malo znojiti. Nema muke bez nauke! Eto, čitam i za taj Otok mladosti… bit će i dalje otok, ali neke druge mladosti. Ne naše. Taman posla. Ali plaćat će ta elita boravišnu pristojbu. Pedesetak godina – pa ti vidi.  A eto. Odličan ugovor. Deal, na pedeset godina. S kim? Znate li vi koliko je to!? Puuuuuuno, jako puno. Duuuugo , jako dugo.  Pitam se – a što je na Badiji sada. Osim mora?

A, nogomet?! Malo se sve skupa stišalo nakon subote. U kafiću ispod zgrade su ostali samo najvjerniji. Pratim ih s visine, tj. balkona. Gazda dig’o tendu. Kao – valjda da imaju zraka dok se gleda tekma. I baš neki dan pomislim – vidi ih, u mraku –  ljudi krijesnice! Sad je i vrijeme krijesnica. I sutra, gledam na fb-u , Tome , like-ao neku fotku s krijesnicama jučer. I da nema nešto?! Ma daaaajte, molim vas.

A trebalo bi i isključit šparet! Ode ručak…. nema veze, ima još paprike!

28/06/2016 3:27:59 PM